Over mij

Mijn naam is Jolanda Klaassen. Na de opleiding HRM heb ik in diverse organisaties gewerkt als coach bij werk gerelateerde problemen. En diverse verdiepingstrainingen gedaan op het gebied van coaching en counseling. Tevens heb ik gewerkt als re-integratie en loopbaanadviseur. Tijdens deze periode heb ik uit interesse een aantal boeken gelezen van psychologe Ingeborg Bosch. ”De herontdekking van het ware zelf” en “Illusies” waren voor mij de start van een verdiepingsslag in mijn werk.

Ik maakte via haar boeken kennis met PRI (past reality integration).  Mijn interesse kwam voort uit ervaringen met cliënten in mijn werk. Regelmatig zag ik interventies en veranderingen niet duurzaam beklijven. Cliënten vielen terug in oude patronen: nieuwe periodes van stress, depressie, angstklachten, verslavingsproblemen etc. Ook in mijn eigen leven had ik last van stress die zich voornamelijk vertaalde naar hoofdpijn en migraine. Na het lezen van de boeken besloot ik mijzelf een traject cadeau te doen! Ik leerde begrijpen waarom we doen wat we doen en ondanks weten en willen vaak niet écht tot een verandering van ons gedrag, ons leven kunnen komen.

PRI (past reality integration) biedt een unieke combinatie van voelen, weten en doén, heel concreet en toepasbaar in je dagelijks leven!. Mijn eigen succesvolle traject betekende zoveel verandering voor mijn eigen leven dat ik besloot de vierjarige opleiding te gaan doen. Ik ging van een (fysiek) belast leven (met aanpassing in werk uren, altijd op de rem in het maken van afspraken, denkend dat het vaak te veel was)  naar een veel meer ontspannen leven. Een leven waarin ik uiteindelijk zelfs de ruimte en energie had om een intensieve opleiding naast mijn werk te doen én een eigen praktijk te gaan starten!

De levenskracht die ik heb ervaren en niet voor mogelijk hield gun ik iedereen!  Als je dat nog niet voelt, maar dat wel graag zou willen maak dan een vrijblijvende afspraak zodat ik met je mee kan kijken hoe dit ook voor jou mogelijk is!