Meer over PRI

PRI (past reality integration) is een methode ontwikkeld door psychologe Ingeborg Bosch (2000).

Als kind zijn we, om te kunnen leven. volledig afhankelijk van de (fysieke) hulp en (emotionele) aandacht van onze ouders of verzorgers. Een kind kan zich zonder deze aandacht en hulp niet redden! Dus op elk moment dat de behoefte aan deze hulp en aandacht niet vervuld wordt ervaart het kind een gevoel van geen zorg krijgen en niet kunnen overleven.

Als kind moeten we ons beschermen tegen deze levensbedreigende betekenis door ons gevoel te verdringen. En een (afweer)gedrag in te zetten om ons te helpen overleven. Dit gebeurt op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door ons angstig te voelen, schuldig te voelen, ons best te doen of boos te worden op de ander.

De afweermechanismen zijn voor ons als kind levensreddend!

Maar helaas gaat deze overlevingsstrategie gewoon door als we volwassen worden.  We voelen ons bijvoorbeeld gespannen, onzeker, boos, somber, gestressed in situaties die lijken op ervaringen die we als kind mee hebben gemaakt. En dan zijn de afweermechanismen niet meer helpend en levensreddend, maar eerder belemmerend en destructief!

PRI biedt een concrete methode met praktische en effectieve stappen. Je leert hoe je de invloed van het verleden los kan maken van het heden. Met PRI leer je jezelf bevrijden uit jouw emotionele lijden. En kan je een leven gaan leiden volledig in je eigen (volwassen)kracht. Van óverleven naar leven!

PRI is een uniek instrument, door iedereen te leren zodat je, onafhankelijk van je therapeut, het kan gaan toepassen op elk moment dat jij het in je leven nodig hebt.

Wil jij weten wat PRI voor jou kan betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Of kijk alvast voor meer informatie over PRI op http://www.prionline.nl.

Maak in 2 minuten kennis met de grondlegster van PRI ®  Ingeborg Bosch:

Wil je op de hoogte blijven van PRI activiteiten?

Boeken over PRI